Anaokulu Bahçelerinin Peyzajını İzleme (ABİZ)

Okul öncesi dönem için bahçe, park, orman gibi açık hava alanları önemlidir. Öğrenme sürecinde Orman Anaokulu gibi alternatif eğitim metodları da gelişmektedir. 

Yeşil orman okulu olarak Anaokulu Bahçeleri için Peyzaj Rehberi kitabımızı 6 ayda 65 ilde, 661 okula ücretsiz ulaştırdık. Yeşil orman okulu olarak anaokulu bahçelerinin daha nitelikli olması için çıktığımız yolda yeni bir projeyi daha başlatacağız.

Türkiye'nin genel değerlendirmesini yapacağımız bu proje için 21 kriter belirledik. Eğitmen, veli yada yönetici olduğunuz anaokulu bahçesi için içtenlikle bir anket doldurmanızı istirham ediyoruz.

Anaokulu Bahçelerinin Peyzajını İzleme (ABİZ) Projesi Başladı.

Başlangıç Çalıştayını "Tohumdan Toruna eTwinning Projesi" ekibiyle yaptığımız bu projeye katkınızı bekleriz. Böylece belki de bu konuda karar alıcılara daha iyi bir rapor sunmamızı ve okul bahçeleri için farkındalık oluşacaktır. 

Okul bahçe peyzajı nedir?

"Tasarım, teknik ve botanik bilgisi ile özellikle ağaç, çiçek, çim gibi yeşil alanı başta olmak üzere; bahçe girişi, meydanı, duvar ve çitleri, kapıları, bahçede bulunan oyun ve spor alanları, dinlenme ve eğlenme alanları, otopark, uygulama alanlarının belirli bir nizam ve iltizam içinde güzel görünecek şekilde bahçeye yerleştirilmesi ve düzenlenmesi okul bahçe peyzajı denir. "

"Doyduğumuz yere kendimizi ait hissetmemiz ve doğa bilinci edinmemiz gerekiyor. Gelecekte #ÇKS üyeliği ve (tarım, orman, su, çevre, toprak hakkında) #doğa bilinci daha da önemli olacak. Anaokulları için doğa bilinci bahçeden başlar."

ANKET İÇİN TIKLAYINIZ

#YeşilOrmanOkulu #ormanokulu #OrmanPedagojisi #outdoorclassroom #okulöncesieğitim #okulöncesietkinlik #ForestSchool #OutdoorClassroom #alternatifeğitim #ReggioEmilia #Montessori #Waldorf #çevrehakkı #doğa #orman #çevre #bahçe #peyzaj #ekosistem #atölye #aktivite #etkinlik #eğitim #çevre #ağaç #oyun 


Yeşil Orman Okulu İletişim;

  • w: https://www.yesilormanokulu.com/?m=1
  • t: twitter.com/yesilormanokulu
  • e: yesilormanokullari@gmail.com
  • f: https://www.facebook.com/YesilOrmanOkulu
  • İns: instagram.com/yesilormanokulu/




Yorum Gönder

0 Yorumlar