Balıkesir'in En Önemli Projelerinden Biri Olan Katı Atık Yönetimi Projesinin Temeli Atıldı

Balıkesir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Katı Atık Yönetimi Projesi inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Savaştepe karayolu 1. kilometresinde gerçekleşen temel atma törenine; Balıkesir Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İPA Dairesi Temsilcisi katıldı.
İlk olarak Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği Başkanı İsmail Ok, Katı Atık Yönetimi Projesi`nin, Balıkesir için son derece önemli olduğuna ve bugünün tarihi bir önem taşıdığına işaret etti.

25 milyon euroluk bu proje bittiğinde çöp sahası inşaatı ilçelerdeki mevcut sahaların rehabilitasyonları geri dönüşüm tesisi, tıbbi atık sterilizasyon ünitesi, sızıntı suyu toplama ve arıtma tesisi, kompost tesisi, tekerlek yıkama ünitesi, atık pil depolama ve idari bina inşaatları gerçekleşmiş olacak.



Çöp sızıntı suları maalesef şuanda gelişi güzel derelerimize yer altı ve yer üstü sularımıza karışmakta. Bu sular son derecede olumsuz etkisi olan atık sızıntı sularıdır. Artık tıbbi atıklar Bursa`ya gönderilmek zorunda kalmayacak, Entegre tesisin bir yanında geçici atık pil depolama sahası da olacaktır. Bu proje tamamlandığında 7 bin 300 adet galvaniz çöp konteynırı, 150 adet geri dönüşüm kumbarası, 8 adet iş makinesi, 22 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu alınacak.

Belediye Başkanı konuşmasından sonra,beraberindeki konuklarla inşaat alanına geldi ve hazırlanan butonlara birlikte basarak inşaatın temelini attı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar