Bayrağında Ağaç ve Yaprak Kullanan Ülkeler TAM LİSTE

Bayrağında Ağaç ve Yaprak Bulunan Ülkelerin Güncel Listesi

Bayrağında ağaç ve yaprak olduğunu bildiğimiz 7 ülke vardır. Bu ülkelerin bayraklarında ağaç ve yaprak görseli bulunmaktadır. Bazı özerk yönetim veya bölgesel bayraklarda da ağaç bulunmaktadır. Ama Bayrağında ağaç ve yaprak simgesi bulunan ülkeler hangileridir dediğimiz zaman aşağıdaki 7 ülkeyi sayabiliriz.

1- Norfolk 

 Avustralya'nın Pasifik Okyanusu'nda Yeni Zelanda ile Yeni Zelanda arasında bulunan bir dış bölgesidir. Lord Howe Adası, Phillip Adası ve Nepean Adası , üç ada topluca Norfolk Bölgesi'ni oluşturur . 2016 nüfus sayımında, toplam yaklaşık 35 km2 alanda yaşayan 1748 kişi bulunmaktaydı. Ülkenin başkenti Kingston'dır. Ada, terkedilmiş haldeyken 15 Şubat 1814 ile 6 Haziran 1825 arasındaki 11 yıllık bir ara dışında, 6 Mart 1788'den 5 Mayıs 1855'e kadar bir hükümlü ceza infaz yeri olarak hizmet vermiştir. 8 Haziran 1856'da, Bounty isyancılarının torunları Pitcairn Adası'ndan taşındığında adada kalıcı sivil ikamet başladı. 1914'te Birleşik Krallık, Norfolk Adası'nı bir dış bölge olarak yönetmesi için Avustralya'ya devretti.

Adaya özgü, yaprak dökmeyen Norfolk Çamı, adanın bir simgesidir ve bu sebeple bayrağında resmedilmiştir. Ayrıca bu çam, Avustralya'da (ilgili iki türün yetiştiği yer) ve dünya çapında popüler bir süs ağacı olan Norfolk Adası için önemli bir ihracattır.



2- Ekvator Ginesi

Ekvator Ginesi ya da resmî adıyla Ekvator Ginesi Cumhuriyeti, Afrika kıtasında Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan bir ülke. Sahraaltı Afrikasında yer alan ülke, kıtanın en küçük ülkelerinden biri konumudadır. Ülke anakara ve adalar olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır.



3- Lübnan

Lübnan, Batı Asya'da bir ülkedir . Kuzeyde ve doğuda Suriye ile İsrail arasında yer almaktadır. Güneyde, Kıbrıs batıda Akdeniz'in karşısında yer alırken ; Akdeniz Havzası ve Arap hinterlandının kavşağında yer alan konumu, zengin tarihine katkıda bulunmuş ve dini çeşitlilikten oluşan bir kültürel kimliği şekillendirmiştir . Lübnan kabaca altı milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Devletin resmi dili Arapça iken, Fransızca da resmi olarak tanınmaktadır. Başkenti Beyrut’tur. Tarihteki Fenike uygarlığının vatanı Lübnan ve kıyılarıdır. 

Eski zamanlarda Lübnan , ülkenin ulusal amblemi olan sedir ağaçlarından oluşan geniş ormanlarla kaplıydı . Binlerce yıllık ormansızlaşma, Lübnan Dağı'ndaki hidrolojiyi ve bölgesel iklimi olumsuz yönde değiştirdi.


4- Haiti

Haiti ya da resmî adıyla Haiti Cumhuriyeti, Amerika’da Karayip Denizi’nde bir ada ülkesidir. Küba’nın doğusunda yer alan Hispaniola adasını Dominik Cumhuriyeti ile paylaşır ve adanın batı kısımdadır. Yüzölçümü 27.750 km² olan ülkenin nüfusu 10 milyon, başkenti Port-au-Prince’tir.



5- Belize

Belize, Orta Amerika'nın kuzeydoğu kıyısında yer alan bir Karayip ülkesidir . Belize kuzeyde Meksika, doğuda Karayip Denizi ve batı ve güneyde Guatemala ile komşudur. 22.970 kilometrekare (8.867 sq mi) bir alana ve 419.199 (2020) nüfusa sahiptir. Başkenti Belmopan , en büyük şehri Belize City'dir . 1973’e kadar İngiliz Honduras’ı olarak bilinen ülke 1981 yılında bağımsızlığını ilân etmiştir.

Bayrağında, maun ağacının yanı sıra bir kalkan ve iki destekçi içeriyordu. Orijinal tasarımda, destekçiler Afrika kökenliydi, ancak şimdi biri mestizo , diğeri melezdir (veya terimin tanımlandığı gibi "Creole"). Bu adamlar ticaret aletlerine sahipler - bir balta ve ağaçları ihracat için nehrin aşağısına göndermek için kullanılan kürek. Kalkan üç bölüme ayrılmıştır - beyaz zemin üzerinde çaprazlanmış bir kürek ve bir maul, koyu sarı üzerinde çaprazlanmış iki elli bir testere ve bir balta ve mavi üzerinde dalgaların üzerinde seyreden bir gemi. Latince “Sub umbra floreo” (“gölgede gelişirim”) sloganı, bölgenin ormanlarına ve İngiliz koruması altında bir koloni olarak kurulmasına bir göndermedir.



6- Kanada

Kanada , Kuzey Amerika'da bir ülkedir . On il ve üç bölgesi , Atlantik'ten Pasifik'e ve kuzeye Arktik Okyanusu'na kadar uzanır ve 9.98 milyon kilometre kareyi kaplar ve onu toplam alana göre dünyanın ikinci en büyük ülkesi yapar . Amerika Birleşik Devletleri ile olan güney ve batı sınırı , 8.891 kilometre (5.525 mil) uzanan dünyanın en uzun iki uluslu kara sınırıdır. Kanada'nın başkenti Ottawa'dır

Kanada Bayrağında bulunan yaprak Akçaağaç yaprağıdır. 300 yılı aşkın bir süredir Kanada için tanınabilir ve önemli bir sembol olmuştur. Kanada'yı, toprağı ve insanlarını simgelemek için kullanılmıştır. Ayrıca Kanada Silahlı Kuvvetlerinin arması ve bayraklarında da kullanılır.



7-Fiji

Fiji ya da resmî adı ile Fiji Cumhuriyeti, Okyanusya’da bulunan bir ada ülkesidir. Fiji Adaları Cumhuriyeti, Pasifik okyanusunun güneyinde bulunan bir dizi adadan oluşur. Ülke 215’sı ıssız olmak üzere toplam 322 adadan ve 522 adacıktan ibarettir. İki büyük ada, Viti Levu ve Vanua Levu, yerleşimin %87’sini oluşturur.



Yorum Gönder

0 Yorumlar