III. Akdeniz Orman Haftası- TLEMCEN/ CEZAYİR


Birincisi ülkemizde yapılan (2010-Antalya, 2011-Fransa) ”Üçüncü Akdeniz Orman Haftası” Cezayir-Tlemcen’de düzenlenecektir.  “Akdeniz Ormanları Durumu” çalışmasının başlatılacağı ve “Orman İçin Fonlama” mekanizması için yol haritasının tartışılacağı bir organizasyondur. Programın ana düzenleyicisi; Silvamed Sekretaryası (GIZ, FAO, CHIEAM, MFMN, EFİMED, AIFM) olup 17-21 Mart 2013 tarihleri arasındadır
FAO Akdeniz Ormancılığı Meseleleri Komitesi'nin 2012-2016 Dönem Başkanlığı, ülkemiz  (ÇEM Genel Müdürlüğü) tarafından yürütülmektedir. Silvamed' in  27 üye ülkesi var.  http://www.fao.org/forestry/silvamed/32024/en/  Avrupa Birliği de ayrıca üye. Diğer taraftan SilvaMed üyesi ülkelerinin de üyesi bulunduğu FAO Yakındoğu Ormancılık Komitesi Başkanlığı da ülkemizin uhdesindedir.

Akdeniz Orman Haftasının iki önemli etkinliği,
Bunlar;
v  Bakanların da katılacağı "Üst Seviye Toplantı". 21 Mart 2013 tarihinde yapılacak. Akdeniz Bölgesinin  ormanlardan sorumlu Bakanları ilk defa bir araya gelecek. Toplantı sonucu UNFF10’da da sunulmak üzere Tlemcen Bildirisi kabul edilecektir.
v  28 Kasım 2012 tarihinde BM Genel Kurulu tarafından onaylanan http://www.fao.org/forestry/36014-063ec88fa19cab1dfe473d7813290b32.pdf "21 Mart Uluslararası Orman Günü" nün ilk resmi kutlaması FAO' nun da katkıları ile burada yapılacak. Bu süreç 2011 yılında ülkemizin girişimi ile başlatılmış, bilahare Cezayir tarafından tamamlanmıştı.

Çölleşme ve Erozyon ile Mücadele Genel Müdürlüğü,

III. Akdeniz Orman Haftasında Çölleşme ve Erozyon ile Mücadele Genel Müdürlüğü adına "CASE STUDIES ON COMBATING DESERTIFICATION AND EROSION IN TURKEY WİTH CAUSES AND CONSEQUENCES" konulu sunum yapılması planlanmaktadır. Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarının görünürlüğünün sağlanması ve diğer kuruluşların çalışmalarını incelemek için zemin oluşturulması amaçlanmaktadır.
Bu toplantıya ülkemizden bir kısmı resmi görevli olarak ve geneli ise FAO tarafından yapılan davet üzerine katılım sağlayacak geniş bir heyet bulunmaktadır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar