Tayfa Kitapkafe’de “Dünyanın Küçük Prens Kitapları” sergisi, felsefesi, hediyelikleri, hatıratları...

29 Mart – 25 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Tayfa Kitapkafede“Dünyanın Küçük Prens Kitapları” sergisi düzenleniyor. 

Dünyanın Küçük Prens Kitapları" sergisinde ilk hafta Türkçe, bizim diller, komşu diller, Fransızca ve ingilizce kitaplar vardı. ilk haftasında komşu dillerden kitaplar vardı: Gürcüce, Ermenice, Bulgarca, Yunanca, Arapça, Farsça ve Aramca.


bu sergi sadece "küçük prens" kitaplarından bir dil deryası oluşmuş. bir Filolog edasıyla gezdiriyor sizi Yıldıray Bey, bilmediğiniz kitap çeşitleri görüyorsunuz. Aynayla yanyana bir kitap var mesela, orda ayna nedir? kitabın karikatürlerinin olduğu bir kitapta basılmış. Bunun yanında eşantiyon, sergiden hatıra, hediyelikler, kitap ayraçları, anahtarlıklar,... gibi kısaca sergiyi sizede unutulmaz kılacak pek çok şey var bu sergide, teşekkürler...

Yıldıray Lise’nin koleksiyonundan 170 farklı dilde yayımlanmış kitaplardan oluşan sergi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Serginin amacı şöyle açıklanıyor yıldıray Bey: “Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından 1943 yılında kaleme alınan Küçük Prens Kitabı ve onun yıldızlardaki varlığı, bizi, belki küçüklüğümüzden de fazla heyecanlandırıyor. Onu yeniden yeniden okuyoruz… Küçük Prens kitabındaki felsefe, düşünce ve duygunun daha güzel bir dünya yaratmak için insanlara ilham verdiğine inanıyoruz.”
Sergi 25 Mayıs’a kadar devam edecek ve her hafta cumartesi günü yenilenecek. Sergi süresince uzmanlar ve koleksiyonerle söyleşiler, okuyucu buluşmaları ve film gösterimi düzenlenecek.



Yorum Gönder

0 Yorumlar