AVM'ler Arnavut Kaldırımlı Olsun, İçine ağaç dikilsin, Su aksın, Işık ve Radyasyon Azaltılsın.

Elektromanyetik ortam ve spot lambalarının altında koridorlar, düz zeminde yürümek zorunda kalmak, vitrinlerdeki göz kamaştırıcı ürünleri veya istediğinizi alamamak, fast food yaşam biçimine maruz kalmak, yeşilden uzak bir ortam, çocukların ışıltılı bir ortamda hayal güçlerinin yıkıntıya uğraması sonucu rahatsızlıklar…
AVM (Alışveriş Merkezi)’lerin isminnden bile rahatsız olan birileri var, doğadan uzak olan bu yerlerde her zaman vakit geçirilmesi uygun olmadığı söyleniyor.
Işıltılı ortam, elektromanyetik ortam, düz zemin, şaşalı görüntüler… İnsan oğlu doğadan AVM’lere geçişte zor bir sınav veriyor.
Uzmanlara göre; Beton zeminde asla koşmamak ve yürümemek gerekir. Aerobik ve step gibi dans içerikli sporlar bile sert beton zeminlerde yapılmamalıdır. Şehir içi şartlarda beton veya asfalt tercihi yapılacaksa asfalt tercih edilmelidir. Ancak koşu için tartan koşu pisti, toprak patika, çimen veya kum gibi yumuşak zeminler tercih edilmelidir. Kesinlikle beton zemin olmaması gerekir. Beton zemin üzerinde koşmak tüm vücut eklemlerine aşırı yük bindirmektir.

Sert zemin asfalt zeminden altı kez, asfalt zemin toprak zeminden üç kez daha fazla zarar vermektedir. Düz zeminde aynı düzeyde koşarken her adımda büyük eklemler aynı kuvvete maruz kalıyor ve vücudun başka kuvvetlere alışmasına imkan tanınmamış oluyor. Bu mantıktan dolayı vücudun çeşitli bölgelerini başka kuvvetlere alışmasına imkan tanımak için yumuşak, değişken, pürüzsüz zeminlerde koşmak tavsiye edilir. 

O kadar çok AVM açılıyor ki; bir zamanlar üçkâğıtçı banker bolluğu yaşayan ülkemizde her adımda bir bankerlik ofisine rastlanırdı. Bazıları televizyonlarda Yeşilçam artistlerine reklam yaptıracak kadar sağlam ve güçlü görünürdü fakat kâğıttan kuleleri bir rüzgârla yıkılmış şimdi yerlerinde yeller esmektedir. AVM’ler bir dizi zararları arkasından sürüklemektedir.

Elektromanyetik alanlar ve Etkileri Sempozyumunda Prof. Dr. Selim Şeker Boğaziçi Üniversitesinin Rektörü, “Alışveriş merkezine giremiyorum” diyor. Çünkü kalp ameliyatı geçirdi, demiş ve konunun bilim literatürüne geçmesini sağlamıştır.

AVM'ler Arnavut Kaldırımlı Olsun, İçine ağaç dikilsin, Su aksın, Işık Azaltılsın, Radyasyon Azaltılsın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar