Mutfak, Banyo ve Lavabonuza Koyabileceğiniz Bitkiler

Bu yazımızda kapalı mekanlarınızı süsleyebileceğiniz, yeşilin hakim olduğu bitkilerden bahsedeceğiz. Yaygın kullanılan bu bitkiler hakkında kısaca bilgi sahibi olmanız güzel olacaktır. Mutfak, Banyo ve Lavabonuza bitki koyun gözünüzü yeşilden uzak tutmayın .

Aşk Merdiveni

Gelişim döneminde bolca sulamak ve kış aylarında daha az su vermek gerekir. Nemli ortamı sever. Yarı gölge yerlerden hoşlanır ki bu yüzden doğrudan ışık alan yere konulmamalıdır. Yeni gelişiyorsa sıvı gübre vermek gerekebilir (nisan ağustos arasında 15 günde bir). Bitkiyi çoğaltmak için köklerinden ayırma yapınız. 



Aloe Vera
Toprağının nemli olması gelişimi için yeterlidir. Sıcak havaya dayanıklıdır ve yüksek ısıdan etkilenmez. Gelişimi zaten hızlı değildir fakat büyük bir saksı içinde olması dekor açısından daha iyi olacaktır. Bitkinin yanına dekoratif taşlarda eklemeyi unutmayın.



Antoryum
Yıl boyu çiçek açan bitki uzun ömürlü bir bitkidir. Yaprakları özel olarak cilalanmış gibi görüntüsüyle parlak ve ilgi çekici bir görünüme sahiptir. Yüksek nem ihtiyacı nedeniyle yapraklarına suyu spreyle püskürtmeniz gelişimi için iyi olacaktır. Çok fazla soğuk ve çok fazla sıcak yapraklarına ve köklerine zarar verebilir bu konuda dikkat etmek gerekecektir. Banyonuza koyacaksanız hava akımlarından etkilenmeyecek bir köşeye koymanızda fazda var.


Bambu

Aydınlık yerlerde kullanabileceğiniz bambular son derece dekoratif zevk sunarlar. Üretimi son derece kolay; belli parçalara kesin belli bir süre kadar suya koyun. Köklenen dalı saksıya dikebilirsiniz. Dracaena da bambu olarak bilinip çok kullanılan bir bitkidir.




Yelken Çiçeği

Beyaz çiçeğiyle çok zariftir. Çok fazla soğuk ve çok fazla sıcak yapraklarına, çiçeğine ve köklerine zarar verebilir bu konuda dikkat etmek gerekecektir. Toprak nemli kalıncaya kadar sulamalı ve suyun toprağın her tarafına ulaştığından emin olmalısınız. Bitki genellikle yaz aylarında çiçek açar ve kış aylarında dökerek dinlenmeye çekilir. Sararmış ya da çürümüş yapraklarını makasla kesin.


 Difenbahya

Farklı renkte olan yapraklarıyla iç mekanlarda fazlaca tercih edilir.  Pek fazla bakım istemez. Çiçekleri olmayan bu bitki tüm toprak çeşitlerinde sağlıklı yaşayabilir. Nemli havaları ve esintili ortamları sevmez. Bulunduğu ortamın e az 15 0C olmasına özen göstermeniz gerekecektir.


Benjamin

Çok aydınlık ama doğrudan güneş almayan yerleri sever. Yıl boyunca oda sıcaklığında tutulmalıdır. Nemli ortamlarda sağlıklı gelişir. Yaz aylarında bolca sulayıp yapraklarına su püskürtmeniz gerekir. Yazın 15 günde bir sıvı besin vermeniz gerekebilir. Yerinin değişmesinden pek hoşlanmaz ama iki ayda bir saksısını 45 derece çevirmeniz gelişi açısından iyi olacaktır.


Tabi bu bitkileri toprak saksılara koyarak evinizde otantik bir hava oluşturmak istiyorsanız. Yeşil Orman Okulu ve Bilge Seramik Sanat olarak birlikte ürettiğimiz ürünleri tercih edebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar