YÜRÜYÜŞ İYİ DÜŞÜNMEYİ ARTTIRIR; Konuşmak İstediğiniz İnsanlarla Yürüyüş Yapın

Yapılan bir araştırmaya göre yürüyüşün, serbest ve akıcı bir düşünme sağladığı ortaya koyulmuştur.

Farklı deneylerle ortaya konulan yürüyüşün iyi ve farklı düşünmeyi kolaylaştırdığı tezini Amerikan Psikoloji Derneği sunmuştur. Bilim insanlarının yürüyüşün faydaları konusunda hem fikir olduğu bilinmekle beraber üniversite öğrencileri üzerinde yapılan araştırmaya göre bu tez ispatlandığı bildirilmiş.

Deneysel Psikoloji Dergisinde yayımlanan “Öğrenme Bellek ve Bilişim” konusundaki araştırmaya göre; penceresi olmayan bir odada oturanlar(1), aynı oda da koşu bandında yürüyenler(2), açık bir yolda tekerlekli sandalye ile gidenler(3) ve yürüyüş yapanlar(4) kıyaslandı. Araştırma 176 üniversiteli öğrenci arasında yapıldı.  Bu dört denek grubuna bir test uygulandı. Testte farklı sorulara cevap vermeleri istendi. Cevapların doğruluğu, zamanlamaları, hızı… gibi ölçümler yapılmış.

Yürürken Düşünme Kapasitesi %60 Artıyor

Test sonuçlarına göre oturanlar %60 daha fazla iyi düşündükleri ve yapılan testi daha başarılı bir şekilde geçirdiklerini ortaya koymuş.
Yapılan diğer bir araştırmaya göre orman yürüyüşünün hastalıkla savaşan kan hücrelerini arttırdığı, nabzı, kan basıncını, stres hormonunu (kortizol) düşürdüğünü ortaya koymuş.


Konuşmak İstediğiniz İnsanlarla Yürüyüş Yapın

Yürüyüş esnasındaki faydalı hormonların salgılanmasıyla başkalarıyla konuşmanın iletişimi ve sosyalleşmeyi arttırdığı dile getirildi. Sosyalleşme için gerekli iyi düşünmeye sağlandıktan sonra insanların daha iyi bir iletişim kuracağı ve böylece insanlarla ilişkilere faydalı olacağı dile getirilmiştir. Konuşmak istediğiniz insanlarla yada bazı görüşmelerinizi ve toplantılarınızı yürüyüş yaparak yapılmasında fayda olduğu belirtilmiştir.

İyi düşünmeye çok faydalı olan yürümenin uyku düzenine katkısı sayesinde günün daha verimli hale gelmesi, daha iyi düşünme ve daha derin fikirler için uyku son derece önemlidir. Uykunun daha düzenli hale gelmesine faydalı olan iyi bir yürüyüş düşünce sistemine bu sayede katkı sağladığı belirtilmiştir.

Konu Özeti…
Önemli kararları alacaksanız yürüyüş esnasında konu hakkında düşünmeniz de fayda var. Yürüyüş esnasında ki düşünce ufkunuzun gelişmiş olmasıyla daha iyi kararlar alınabileceği söylenilebilir. Gerekirse bazı küçük toplantılarınızı yada görüşmelerinizi yürüyüş esnasında yapmanızda fayda var ve bu şekilde yürüyüşün sosyalleşmeye de katkısı olduğu söylenilebilir.






Kaynak:

URL-2: http://www.haber7.com/genel-saglik/haber/1168435-yurumenin-temel-faydalari

URL 3: Fotoğraflar http://anamas.gen.tr/?p=640 sayfasından alınmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar