Yukarı Göksu Havzası Entegre Rehabilitasyon Projesi Çalışmaları

Yukarı Göksu Havzası Entegre Rehabilitasyon Projesi Kapsamında Konya İli Hadim ve Bozkır ilçelerinde yer alan ‘Bağbaşı Barajı Mikro Havzası Projesi (Yukarı Göksu 3 Nolu Mikro Havza Projesi)’ bölgedeki ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıyla planlama ve arazi çalışmaları başladı.

Toplantıda ÇEM Müdürlüğü Daire Başkanı Cafer Orhan entegre havza rehabilitasyon projeleri konusunda giriş konuşması yaptılar. Orhan konuşmalarında; “Halkın katılımcılığının sağlanması ve havza tabanlı bir yaklaşımla yerel kaynakların sürdürülebilir orman yönetimi amacıyla kullanılarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı ilgili merkezi ve taşra kurumları ile taşradan Valilik, Belediye, Tarım Teşkilatı, STK… gibi ilgili kurum temsilcileriyle sürdürülen projelerdir.” dedi. Bölgedeki ilgili kurumlarla başlayan arazi çalışmalarında Genel Müdürlüğümüz personeli ve proje uzmanları bulundular.

Proje planlaması için Sor-Sap-Çöz Uygulamaları Ve Arazi Çalışmaları Programı kapsamında Konya İli Hadim ve Bozkır ilçelerinde yer alan ‘Bağbaşı Barajı Mikro Havzası’ içinde bulunan Bağbaşı, Bolat, Dereiçi, Elmaağaç, İğdeören, Fakılar, Hacıyunuslar, Kovanlık, Söğüt, Soğucak köylerinin yer aldığı toplantılar, görüşmeler ve incelemelerde bulunuldu.







Yorum Gönder

0 Yorumlar