Beşinci Akdeniz Ormancılık Haftası Nedir ve Nerede Yapılacak?

Akdeniz Ülkeleri Ormancılık Kuruluşları olan EFIMED, SilvaMED (FAO) ve çeşitli kurumlar (AIFM, Plan Bleu, ARCMED, Akdeniz Model Orman Ağı ve Akdeniz Üye ülkeleri) Akdeniz ormanları işbirliği için ortak bölgesel bir platform oluşturmak üzere güçlerini birleştirmişlerdir.



Bu çabaların sonucu olarak birincisi 2010 yılında ülkemizde Antalya’da, ikincisi 2011 yılında Fransa-Avignon’da üçüncüsü Cezayir-Tlemcen’de, Dördüncüsü İspanya’da organize edilen “Akdeniz Orman Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu Organizasyonun ana düzenleyicisi; Silvamed Sekretaryası (GIZ, FAO, CHIEAM, MFMN, EFİMED, AIFM) olup Mart ayında 2 yılda bir yapılmaktadır.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın organizasyon komitesini yaptığı bu toplantıda kurumlar sunumlarını yapmakta, bölgesel proje kurumları toplantılarını yapmakta, ormancılık konusunda yılın ana temasına uygun sunumlar ve yan etkinlikler yapmaktadır. Diğer yandan ev sahibi ülkenin ormancılık kapasitesini sergileme fırsatı da sunulmaktadır. Uzmanlarımızın uzun yıllardır takip ettiği sürece iştirak devam etmektedir. Beşinci Akdeniz Ormancılık Haftası- Fas Agadir Şehrinde 20-24 Mart2017 tarihleri arasında yapılacaktır.


Ana Teması; Akdeniz Ormanları Ve Peyzaj Restorasyonu

Fas'ın bir şehrinde yapılacak olan Beşinci Akdeniz Ormancılık Haftasının ana teması; Akdeniz Ormanları ve Peyzaj Restorasyonu olarak belirlenmiştir. Program hakkında daha fazla bilgi şu bağlantı; http://www.5.medforestweek.org/

İlki ülkemizde yapılan Akdeniz Ormancılık Programına etkin katkı verildiği bilinmektedir. Üçüncü programa geniş katılımlı bir heyetle iştirak olmuştu.

Bu programın görev raporu için tıklayınız: Rapor

Yorum Gönder

0 Yorumlar