Hızlı Gelişen ve Büyüyen Orman Ürünleri Sektörü

Orman ürünleri sektörü 2016 yılı içerinde %6 büyüme rakamı elde ederken, 2017’nin ilk çeyreğinde %11 büyümeyi hedefliyor.

2015 ve 2016 yılları içerisinde en hızlı büyüme artışı gözlemlenen orman ürünleri, 2016 yılı sonu ve 2017'nin ilk çeyreğinde %11'lik bir büyümeyi hedefliyor. Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan gibi daha birçok ülkeye ithalat ve ihracatı gerçekleşen orman ürünlerinde, en büyük ithalat ve ihracatı %36 ile Türkiye gerçekleştirmektedir. Rakamlara bakıldığında Global alanda en büyük kalemi Türkiye üzerinden gerçekleştiği görülmektedir.
Türkiye'de Hedef Yerli Orman Sahaları
Hamdi Gültekin; Orman ürünleri sektöründe 13 yıllık deneyimli firmalardan olan Bayındır Tomruk Türkiye tarafından en çok ham tomruk (ağaç) girişi olduğunu belirtmiştir. Gültekin; “Ülkemize gerekli izinler alınarak girişi yapılan tomruklar firmamızın atölyelerinde işlenmektedir. Bu işlenen ürünlerden ise; kereste, mobilya sanayinde masa ve sandalye, denizcilik alanında güverte, kapı sereni, lambri, parke, bağ ve bahçe sırığı gibi daha saymak ile bitmeyecek irili ufaklı alanlarda kullanılmaktadır. Firmamız hakkında kurumsal web sayfamızdan daha fazla bilgi alınabilir." dedi.
İthalatın ve İhracatın Seyri Değişiyor
Orman Su İşleri Bakanlığının resmi web sitesinden verilen bilgiye göre; Türkiye ithalat ve ihracatta aktif ve sürekli olarak gerçekleşmesinin kolay olmayacağı ve tüm sektöre cevap verecek ormanlar için çeşitli projelerin devam ettiği bildirilmektedir.





















Yorum Gönder

0 Yorumlar