Dünyanın Düzenini Anlatan "Arazi-Orman Sanatı"

“Tamamen doğal nesneleri doğaya yani arazide ormana yerleştirerek onları belki bir düzene koyarak bir sanat meydana getirmek”

Alman Arazi Sanatçısı Nils-Udo 1972 yılından bu yana arazi sanatıyla uğraşıp doğayla doğrudan çalışarak çarpıcı eserler meydana getiriyor.

Ormanın içinden bulduğu çiçek, yaprak veya dal gibi malzemeleri mükemmel bir özen ile bir araya getirip büyüleyici kompozisyonlar yakalıyor. Toprağın, yaprakların zengin renkleri, çalışmaları rüyalardan çıkmış hale getirmiş durumda adeta. Bu işte temel fikir, saflığı elde etmektir, doğa kendi başına bir gösteridir. Doğada, ondan olamayan eleman saf dışı bırakılır diyor sanatçı.

Arazi-Orman Sanatıyla meydana gelen ürünlerinin bir karakteri var. Estetik algımızı doyurmaya yetecek kadar hammadde mevcut, oynanmamış biçimdeki doğada fakat arazi sanatı ile başka bir perspektiften yeni keşifler gerçekleştirmiş gibi oluyoruz. Göze hitap eden sanatsal eserler veren Nils-Udo, doğal bir edayla bir araya getirmiş parçaları. Onun çalışmalarında ormanın ritmini duyuyor ve kokusunu alıyorsunuz sanki!

 Arazi-Orman Sanatıyla sadece doğadan nesneler kullanılıyor.

 Arazi-Orman Sanatıyla doğadan nesneler doğal olarak doğa severlere sunuluyor.

 Arazi-Orman Sanatı

 Arazi-Orman Sanatı

 Arazi-Orman Sanatı
 Arazi-Orman Sanatı

 Arazi-Orman Sanatı - www.CetinAdam.com



Yorum Gönder

0 Yorumlar