Türkiye’de ilk Orman Anaokulu kitabı yayımlanmıştı

Doğada öğrenme ve açık hava öğrenme ortamları oldukça önemli hale geldi. Pandemiden dolayı Orman Anaokulu gibi alternatif eğitim metotları daha fark edilir oldu. Biz de bir girişim yaptık ve hem yeni yayınlar hazırladık hem de eğitimler verdik.

Proje desteğinde Etimesgut ve Sincan çevresinde özellikle sağlık çalışanları başta olmak üzere pandemiden doğrudan etkilenen 100 okul öncesi öğrencisi ve bir anlamda uygulamaları beraber yaptığımız 15 bağımsız öğretmen faydalandı. Doğadan hikâyeler atölyesi de önemli bir çalışmadır.

Sivil Düşün desteği ile Orman anaokulları eğitici rehberi ve ilk faaliyetim kitabı ile beraber Orman anaokulları etkinlik kitabı tasarımı ve basımı yapıldı. Bu kitap Eylül 2020 tarihinde basılarak Türkiye’de yayımlanan ilk Orman Anaokulu kitabıdır.

Bu kitap teorik bazı bilgiler yanında orman anaokulu çerçevesinde ilk faaliyetin yapılması fırsatını sunuyor. Diğer kitap orman anaokullarında bulmaca gibi faaliyetler kitabıdır ve bu konuda farklı bir bakış açısı sunmaktadır.

 “Yeşil Orman Okulu Ankara’da…”

Hazırladığımız iki ayrı yayın ile eğiticilerin eğitimine hazırlanma fırsatı sundu. Böylece proje bizim kapasitemize ve etki gücümüze katkı sağlamıştır. Orman anaokullarının Ankara’da uygulama fırsatı sunulmuştur. Bunun yanında proje ekibimiz kendini sivil toplum örgütü olarak kurumsallaşmaya yönlendirmiştir. Eğiticilerin eğitimine hazırlandık ve eksikliklerimizi de gördük.

Projeyi hazırlayan bizlerde ve velilerde Orman Okulu ile ilgili farkındalık oluştu. Orman Anaokulu ile ilgili Türkiye’de yapılan ilk rehber çalışması bu proje sayesinde gerçekleştirilmiştir.

İnstagram www.instagram.com/yesilormanokulu/ web sayfası; https://www.yesilormanokulu.com ile Yeşil Orman Okulu ekibine ulaşabilirsiniz.

Salgına Karşı Takviye Orman Anaokulu Eğitimi

Pandemi den etkilenen çocuklar ve bu çocukların velileri çok güzel geri dönüşler yaptılar. Pandemi etkileri bir nebze olsun azaltılmış oldu. Hazırlanan yayınlar birçok eğitmene ulaştı. Katılım odaklı bir çalışmayla orman anaokulu çalışmasıyla çocuklara erişildi.





Yorum Gönder

0 Yorumlar