SONUNDA PARİS İKLİM ANLAŞMASINI ONAYLADIK

2016 yılında imzaya açılan Paris İklim Anlaşması geçen dönem Trump'ın alaycı tavırlarıyla ve çekilmesiyle yavaşlamıştı. Ancak bu tavır Trump'ın seçimde kaybetmesinde büyük etkisi oldu. ABD'nin tekrar taahütleri kabul etmesiyle süreç hızlandı.

Bu zaman zarfında imzalayıp ancak meclisinden geçirmeyen ülkemiz ise 07.10.2021 itibariyle tüm meclisin onayıyla Paris İklim Anlaşmasının hedeflerini kabul etmiş oldu. 2015'ten beri takip ettiğim bir konu olduğu için o zaman iklim değişikliği ülkemizde öncelikli bir konu değildi, hatta inanılmıyordu. Geçen 6 sene içerisinde görülen barajlarımızdaki su kıtlığı, artan yangınlar, sel felaketleri, müsilaj, artan kuraklık iklim değişikliği konusunu sürekli gündemde tutmuş oldu. Bu süreçte ülke temsilcilerimiz yanlış kategoride olduğumuzu ve yeşil iklim fonundan yararlanmak istediğimizi sürekli dile getirmekteydi.

Paris İklim Anlaşmasını kabul ettik ancak 31 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri ​​arasında İskoçya'nın Glasgow şehrinde, Birleşik Krallık başkanlığında düzenlenecek konferans, şiddetli geçeceğe benziyor.








Yorum Gönder

0 Yorumlar