Kayseri'de çocukların çevre hakkı masaya yatırıldı.

 Yeşil Orman Okulu dünyanın geçen hafta kabul ettiği Çocukların Çevre Hakkını 25 eğitmenle masaya yatırdı.

Programa 8 ilden orman okulu ve doğa temelli eğitim veren 25 katılımcı dahil oldu.

Çocukların Temiz, Sağlıklı ve Sürdürülebilir Çevrede Yaşama Hakkı İzleme Eğitimi/Çalıştayı tüm giderleri Etkiniz desteği, Yeşil Orman Okulu koordinatörlüğünde, Park Çocuk Koleji ev sahibliğinde Kayseri'de bir otelde 7 farklı oturum ile yapıldı. Eğitim ve çalıştayın kolaylaştırıcısı Ezgi Koman yaptı. İki gün boyunca hem kavramsal ve kuramsal konular ile hem pratik konular ve deneyimler paylaşıldı. İkinci gün sonunda Park Çocuk Kolejinde Çocukların Çevre Hakkı konusunda uygulamalar yapıldı. Çalıştay sonuç bildirisi de yayınlanacağı bildirildi.

Proje Koordinatörü Mustafa ÇETİN; "Bilindiği gibi Yeşil Orman Okulu Derneği Anaokulları İçin Peyzaj Rehberi ile çıktığı çocukların çevre hakkının korunması ve geliştirilmesi çalışmalarına Anaokulu Bahçelerinde Çocuk Haklarının İzlenmesi (ABİZ) projesine devam etmektedir. Çocukların çevre hakkı konusunda Türkiye'de ilk defa sertifikalı bir eğitim ve çalıştay yapıldı. Hem çocukların çevre hakkının daha iyi anlaşılması ve izleme çalışmalarının daha iyi yapılması için çalışmalara devam edecektir. Orman Okulu ve Doğa Temelli Eğitimler çocukların çevre hakkı konusunda çok iyi bir yaklaşımdır. Diğer yandan çocukların çevre hakkını orman okulu ve doğa temelli eğitimlere entegre etmenin çaresine bakmalıyız" dedi. Konuşmasında çevre hakkının geliştirilmesi için çözümler üretmeyi hedef aldıklarını ifade ettik etti.

Kayeri Park Çocuk Koleji Kurucusu Funda Ünlü Akyürek; "Çalıştaya İstanbul, Ankara, Yalova, Bursa, Kütahya, Diyarbakır, Balıkesir, Kayseri'den katılanlara ve ev sahibi okul olan Park Çocuk Kolejimiz öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Çocukların çevre hakkı konusunda ilk çalışmaya ev sahibi olmak çok heyecan verici olduğunu söyleyelim. 15 öğretmenimizle çalıştayı sonuna kadar takipteydik" dedi.

Program okul bahçesindeki izleme demo çalışması ve sertifikaların verilmesiyle tamamlandı.

















Yorum Gönder

0 Yorumlar