“ANKARA GÜDÜL'DE ORMAN OKULU EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR”

 Yeşil Orman Okulu, okul öncesi eğitmenleri için doğa eğitimi programı düzenleyecek. Program, 28- 31 Temmuz 2023 tarihlerinde çevrimiçi ve 4-5 Ağustos 2023 tarihlerinde yüz yüze olmak üzere toplam 30 saat sürecektir. Programda, alanında uzman 15 eğitmen yer alırken Türkiye’nin 10 farklı ilinden 30 katılımcı olacak.

“Çocuklar daha yeşil bir eğitim alması için eğitmenler Güdül’de bir araya geldi”

Eğitimde doğa sevgisi ve bilinci geliştirmek, öğrenme ve keşif fırsatları sunmak, ekolojik farkındalık oluşturmak, açık hava eğitim ortamlarını yapılandırmak, pedagojik gelişime destek olmak, yeşil beceriler ve işbirliği geliştirmek, doğal yaşam becerilerini öğretmek, şifa yolu eğitim yeri kapasitesini arttırmak amaçlanıyor. Eğitim Lideri Çetin yaptığı açıklamada; “Güdül’de orman okulu ve pedagoji ilkelerine göre yaptığımız bu eğiticilerin eğitimi Ankara’da bir ilk oluyor. Çocuklarımız temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrede yaşamaya ve eğitim almaya hakkı var. Bu eğitimle daha önceki bilgi ve tecrübelerimizi eğitmenlere yansıtma imkânı bulacağız. Eğitmenlerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Umarız çocuklarımız daha yeşil bir dünyada eğitim alırlar.” dedi.

“Başkent Güdül doğasında eko kamp kuruluyor.”

Eğitim vesilesiyle katılımcılar Güdül’ü tanıma ve tanıtma imkânı bulacaklar. Unutmayın, Ankara’nın ve İç Anadolu’nun ilk ve tek sakin şehri Güdül'de Yeşilöz vadisi, İnönü mağaraları, Sorgun Göleti Tabiat Parkı, doğa yürüyüşü güzergâhları, eko kamp yeri, ekoköy pansiyonu, ekoköy evi gibi birçok imkânlar sizi bekliyor.















Yorum Gönder

0 Yorumlar