8. Akdeniz Orman Haftası Barselona'da

Akdeniz Orman Haftası, Akdeniz ormanlarının karşılaştığı zorluklar konusunda araştırmacılar, politika yapıcılar ve paydaşlar arasında bir işbirliği platformu olarak hizmet vermektedir. Bölgedeki orman örtüsü, arazi kullanımındaki değişiklikler nedeniyle zorluklarla karşı karşıyadır. Bu zorluklar arasında 80 milyon hektar bozulmuş arazi ve her yıl orman yangınları nedeniyle yanan 400.000 hektar yer almaktadır. 

İklim değişikliği, Akdeniz ormanlarındaki hayvan ve bitki türlerinin %16’sını tehdit ederken, kuraklıkların şiddeti ve uzunluğu Akdeniz’deki en önemli ağaç türlerinin dağılım alanlarını daraltmaktadır. 8. Akdeniz Orman Haftası, bu ekosistemlerin restorasyonu ve sürdürülebilir yönetimi için çözümler ve girişimler üzerinde duracaktır.

Tabiatın en önemli kaynaklarından biri olan ormanların korunması ve yönetimi, günümüzde giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Bu bağlamda, 8. Akdeniz Orman Haftası, 

  • Ormanların restorasyonu, 
  • İklim değişikliğine uyumlu orman yönetimi ve 
  • Gençlerin katılımı gibi konuları ele alacaktır. 

Kısa adıyla MFW, Akdeniz Ormanları için en önemli konularda ağ kurma, beyin fırtınası yapma ve çözüm paylaşma fırsatı sunmaktadır. Ayrıca, Akdeniz ormanlarında bugün ve gelecekte neler olup bittiğini derinlemesine incelemek üzere Akdeniz Orman Topluluğu'nu bir araya getirmektedir. Akdeniz bölgesindeki orman ekosistemlerinin restorasyonuna odaklanan Akdeniz Orman Haftası’nın (MFW) İspanya Barcelonada 4-8 Kasım 2024 tarihindeki bir sonraki programı için takviminizi ayırmanızı öneririz.

Barselona'da görüşmek üzere!

For more information, please contact:

  • The Secretariat of the FAO Committee of Mediterranean Forestry Questions – Silva MediterraneaSilva-Mediterranea@fao.org
  • The European Forest Institute Mediterranean Facility (EFIMED): efimed@efi.int


Yorum Gönder

0 Yorumlar