Çölleşme Zirvesi- Taraflar Konferansı COP 16 Suudi Arabistan'da Kapılarını Aralayacak

BM'nin Çölleşmeyi Önleme Sözleşmesi'nin 16. Taraflar Konferansı (UNCCD COP 16), Aralık 2024'te gerçekleşecek. UNCCD ve Suudi Arabistan Hükümeti konferansı birlikte düzenleyecek.

Riyad, Suudi Arabistan'daki UNCCD COP16 - UNCCD'nin 197 Tarafının katılacağı en büyük toplantı, Orta Doğu bölgesinde düzenlenen ilk toplantı ve Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yaptığı en büyük çok taraflı konferans olacak. Ayrıca, UNCCD'nin 30. yıl dönümüne denk gelen bir yılda gerçekleşecek. COP16, toprak restorasyonu, kuraklık direnci ve yeşil geçiş konularında eylemi hızlandırmak için önemli bir etkinlik olacak.

UNCCD, UNFCCC ve CBD ile birlikte Rio Sözleşmeleri'nden biridir. UNCCD'nin müzakereleri, 1992'de Rio'da düzenlenen BM Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda kabul edilen eylem planı olan Agenda 21'de talep edildi. UNCCD, 17 Haziran 1994'te kabul edildi ve 26 Aralık 1996'da yürürlüğe girdi.


BM Çevre Müzakereleri Bülteni (ENB) COP 16 özetine buradan ulaşabilirsiniz. COP 16 hakkında SDG Bilgi Merkezi hikayesine buradan ulaşabilirsiniz.

SDG etkinlik bildirimlerini, haberlerini ve analizlerini almak için abone olun. Organizasyonunuzun bu etkinlikle ilgili faaliyetleri hakkında bilgi almak için LAND, BİYOÇEŞİTLİK ve İKLİM listelerimize abone olun.
Tarihler: 2-13 Aralık 2024 Yer: Riyad, Ar Riyad, Suudi Arabistan



Yorum Gönder

0 Yorumlar