İklim Değişikliğinin ABD'de Kış Turizmi Üzerindeki Etkileri


Kış sporları endüstrisi kar yağışına bağlıdır. Fakat iklim değişikliği; daha ılık geçen kışlar ve daha kısa kar mevsimi kış sporlarını da etkilemektedir.
Yaklaşık 12,2 milyar $ olan, ABD kayak-kar kış sporları endüstrisi azalan kar örtüsü ve ortalama kış sıcaklıklarının yükselmesiyle tehlikeye doğru gitmektedir.
Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi (NRDC) tarafından yapılan iklim değişikliği araştırmalarına göre gelecekte kayak-kar kış sporları ikim değişikliğinden daha fazla etkilenecek. Kayakçılık, buz balıkçılığı, Snowboard, snowmobil, snowshoeing,  yanı sıra kış sporlarının yapıldığı yerlerdeki restoranlar, otel gibi konaklama yerleri, benzin istasyonları, marketler ve barlar bağlı diğer ilgili sektörler küresel iklim değişikliğinden etkilenmesi kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor.
Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi (NRDC) tarafından yapılan bu çalışma, politika yapıcılara kayak ve kar endüstrisinin mevcut ekonomik ölçekli ve iklim değişikliğine neden olabilecek olası ekonomik etkileri hem anlamak hem de ilgili sektörlerin önünü görmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Çalışma detayları; kış sezonunda tarihsel değişimleri, son on yılın kayak istatistik verileri ve tarihsel kış iklim gözlemleri yorum odaklı olarak değerlendirilecektir. Aynı zamanda gelecekte kış ikliminin projeksiyonlarını ve risklerini düşünmektedir.

ABD kış sıcaklığı eğilimleri
Amerika Birleşik Devletlerinde kış sıcaklıkları 1895 yılından bu yana her on yılda 0.16 Fahrenheit derece ısındı ve ısınma oranı 1970 yılından bu yana her on yılda 0.55 Fahrenheit olarak üç katından fazla olduğunu biliniyor. 

Yüksek ve düşük kar yağışı yılları arasında kayakçı ziyaretlerde farklılık gösteren bir harita


Müdahale yapılarak meydana gelecek kar örtüsü alanı kış sporlarının giderlerini daha da arttırmaktadır.
Amerika’da yüzyılın sonuna kadar ek bir 4 ila 10 Fahrenheit derece ısınma tahmin edilmektedir. Kar kalınlıkları da % 25 ila 100 oranında batıda düşebilir. Ülkenin kuzeydoğusunda kar sezon uzunluğu yarıya kadar inebilir.

Amerika Birleşik Devletleri genelinde kış turizmi tarafından desteklenen bir istihdam haritası

Yorum Gönder

0 Yorumlar