Simav'da Kaplıca Grip Şifası; Selimin Eli


Kış mevsiminde yaptığımız en güzel şeylerden biri kaplıcaya gitmektir. İnsan sadece yazın yüzme ihtiyacı duymuyor. Kışında suyun kaldırma kuvvetinden faydalanmak, yüzmek istiyor. Bunun yanında rahatlamak, su sesi duymak, temizlenmek, şifa bulmak, suyun tüm güzelliklerinden faydalanmak gerekiyor. 

Eynal Kaplıcaları
Romatizmal hastalıkların kronik dönemlerde; kronik bel ağrısı, eklem hastalıklarının; yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak,ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli haraketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında, kronik dönemlerdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rahabilitasyon amacıyla, stres bozukluğu, nörovejetarif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.

Kaplıca Şifa kaynağı
Kaplıca, sıcak yer altı sularının yeryüzüne çıktığı yerdeki kaynağa kurulan tesislere verilen isimdir. Kaplıcalar insan sağlığına yararlı olduğu gerekçesiyle pek kişi tarafından tercih edilen bir nevi alternatif tedavi merkezleridir.
Kaplıcanın iyi geldiği rahatsızlıklar nelerdir?
Solunum Sistemi Hastalıkları,
Cilt Hastalıkları,
Kas- İskelet Sistemi Hastalıkları,
Kalp-Dolaşım Sistemi Hastalıkları,
Nörolojik Hastalıklar,
Mide-Bağırsak- Metabolizma Hastalıkları,
Böbrek ve İdrar Yoları Hastalıkları,
Kadın-Doğum Hastalıkları

Simav Eynal Kaplıcasında Selim'in Eli
Kaplıca olur da kese attırmak olmaz olur mu?  Tabi ki de bu işi işin ehline bırakmakta fayda vardır. Şifa ellerden de gelir Simav'ın Ormancı Selim bu işi benimsemiş, pratikte deneyim kazanmış ve gönlü alınırsa muhteşem bir kese atacak birisi. Ayak masajını ve rahatlamaya muhtaç bacaklarınızı unutmayın. Sanırım kaplıcadan sonra yapılacak en güel şey meyve yemek yada taze yapılmış limonata içmek.


Mustafa ÇETİN
Orman Ve Su İşleri Uzman YardımcısıOrman Mühendisi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı/ Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü

Yorum Gönder

4 Yorumlar

Yorumunuz İçin Teşekkürler..