ÇOCUKLUĞUMDA SINDIRGI’DA ORMAN BAKANI


Bir haber duyar çocuklardan birisi; “-Bir helikopter geliyormuş Sındırgı’ya, Stadyumun o tarafa inecekmiş.”
“-Gidelim arkadaşlar.” Diye bir bisikletli bağırır.
Yazılıkavak’tan, Taştepe’den 3-5 bisikletli çocuk yola koyulmuştur. Dörtyol Bakkalının önünden, Turistin Bakkalının önünden geçer bisikletliler.
Bir helikopter geliyormuş, izleyelim heyecanı. İlk defa göreceğiz, hem de yakından. Tozu dumanı kata kata bisikletli topluluğu yol alır stada doğru. Daha henüz her yer asfalt değil, toz duman…
Bisiklet grubu, Abdurrahman Hocanın (Çavdaroğlu Mahalle Camii Şimdi Şakir Hocanın Camii diye isimlendiriliyor.) Camiinin önündeki yokuş bir anda alır…
Nihayet Taştepe Orman Deposuna bir helikopter iner. Kopardığı fırtınadan ve helikopterin kocaman görüntüsünden etkileniriz. Çünkü ilk defa görüyoruz. Bir acelecilik, bir koşuşturmaca, bir araç kalabalığı, birçok saygı ve makam görüntüleri… Meğerse Sındırgı’ya Orman Bakan’ı gelmiş. Konvoy ile Sındırgı merkeze gelindi. Biz o kalabalıkta arkada kaldık.
“-Sinemada tiyatro varmış.” Diye yine bir haber dolaşır.
Sinemaya gidince unutamadığım güzel anlardan birisi başlamıştı, tiyatro. İlk defa bir uzun metrajlı ve profesyonel tiyatro grubu izleyecektik. “Nokta ile Virgül” tiyatrosu.
Sonra asıl mesele geliyor “Sındırgı’da Ormancılık”
Konuşmalar, tanıtımlar falan derken bir tartışma, sorunları aktarma ve soru sorma bölümü başlıyor. Arkada oturan yaşlı dayılar, köylüler, ormancılar… Sındırgı’da ormancılık sorunlarını görüşüyorlar, tartışıyorlar. Sorunlardan birisi ‘ormanları koruma’ ile ilgiliydi. Yıllar sonra üniversite derslerinden birisinde karşılaşacağım yangın ve çam kese böceği konusuydu. Herkes kendi adına gördüğü eksikliği söylüyordu. O zamanki heyecan şimdi var mı köylülerde bilmiyorum ama ormanları, onların bu sevgisi koruyacaktır.
Böyle bir günü anlatmamın sebebi Cüneyt Çayı mevkiinde yazan  “Ormanı Bekçi Değil, Sevgi Korur” sözünü yinelemek için. Sayın Orman İşletme Müdürümüz Osman Bey ve ekibinin çalışmalarında başarılar diliyoruz. Daha güzel ‘insan ve doğa’ olan günlere erişmek niyetiyle…
(Ormancılık konularına babamım Orman Deposundaki işinden dolayı birazcık anlıyordum, bu toplantıyla ilk defa bir ormancılık toplantısına katılmıştım. Çocukluğumda ilk defa izlediğim “Nokta ile Virgül” tiyatrosunu hala izliyormuş gibi bazı sahneleri aklımdadır.)


(Ağustos2010)
ORMAN MÜHENDİSİ

Mustafa ÇETİN 

Yorum Gönder

0 Yorumlar