ÇEM Genel Müdürlüğünden Uzman Yardımcısı Mustafa ÇETİN Belçika’da Çölleşme ve Arazi Bozulması Konferansı’na İştirak Etti

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü, Belçika'da ikincisi düzenlenen “Çölleşme ve Arazi Bozulması Konferansı (DESERTLAND II)” na iştirak ederek bir makale sundu. Ayrıca dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen bilim insanlarına sunulmak üzere açılan standla ülkemizin çölleşme ve erozyonla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Bilimsel konferans Belçika Ghent Üniversitesi ve Avrupa Toprak Koruma Derneği tarafından UNESCO ve UNCCD ile irtibatlı olarak organize edilmektedir. Daha önce bilimsel toplantılar olarak yapılan bu konferans etkin katılımlı Çölleşme ve Arazi Bozulması Konferansına dönüşmüştür. Bu kapsamda konferans Çölleşme ve Arazi Bozulumu konularında birçok bilim insanını bir araya getirmiştir.


Konferans ile Ankara COP12’ye çeşitli ülkelerden birçok bilim insanı davet edilmiştir. Konferansı düzenleyen Gent Üniversitesi ve diğer kurumlar ile katılımcılar uygulayıcı bir kurumun katılımından memnuniyet duymuş ve Ankara COP12’ye bilimsel bildiri göndermek istediklerini dile getirmişlerdir. Bunun yanında konferans bilim komitesi tarafından kabul edilen ve çölleşmeyle mücadele konusunda ülke başarılarımızın yansıtıldığı bildiri Uzman Yardımcısı Mustafa Çetin tarafından sunulmuştur.


Program sonunda yapılan çalışmalardan sonra Gent Üniversitesi Biyo Ekonomi Fakültesinde Orman Yönetimi Bölümü de ziyaret edilmiştir.







Yorum Gönder

0 Yorumlar