Çölleşmeyle Mücadelede Gençlik Platformu İçin Çalışma Toplantısı

Gençlik Platformu kurulmasında önemli bir adım daha atılmak üzere SASAM Akademi Başkanı Emre Aydın ve Genç Memur Sen Dış İlişkiler Sorumlusu Murat Çalışkan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünün Afyonkarahisar’da düzenlediği Ankara COP12 Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Çalışma toplantısında Çölleşmeyle Mücadele 12. Taraflar Konferansında Gençlik İnisiyatifinin çalışmaları ve bundan sonra faaliyette olacak olan Gençlik Platformu kurulma aşamaları hakkında sunum yapıldı. Sunumda platformun taslak yol haritası ve taslak mutabakat metni (tüzük) hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü bünyesinde Afyonkarahisar’da düzenlenen toplantıda COP12 döne başkanlığında nelerin yapılacağı ve 2017’de yapılacak olan Çölleşmeyle Mücadele 13. Taraflar Konferansı (COP13) gündemine nelerin ele alınması gerektiği konusunda fikir alışverişlerinde bulunuldu. Aynı zamanda Ankara Girişiminin yol haritası konusunda fikirler tartışıldı. Gençlik Platformu olarak süreçlere dahil olmak ve hazırlanan planlarda yer almak anlamında güzel bir çalışmada bulunulmuş oldu.

Gençlik Platformunu temsilen katılan SASAM Akademi Başkanı Emre Aydın yaptığı sunumda şimdiye kadar ki çalışmalardan ve fırsatlardan bahsetti. Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezinin tüm imkanlarının çölleşme, orman, çevre konularında bu platform için hazır olduğunu dile getirdi. Emre Aydın konuşmalarında “Eğer kurumlarımız ve büyüklerimiz bize fırsat verirlerse biz bu platformun kurulması ve dönem başkanlığında gençler olarak aktif görev alabiliriz. STK’lar ve üniversiteler bize fikir vermeleri için tüm iletişim kanallarımızı açıyoruz. Bakanlığımızın da destekleriyle bu süreci ilerilere götürmek bizim elimizde” dedi.


Gençlik Platformunu temsilen katılan Genç Memur Sen Dış İlişkiler Sorumlusu Murat Çalışkan konuşmalarında Gençlik Platformunun vizyon ve misyonu hakkında konuşma yaparak gönüllü kuruluşlar ve Genç Memur Sen olarak bugüne kadarki gençlerin 81 ilde yaptığı çalışmalardan bahsetti. Murat Çalışkan konuşmalarında; “Gençler olarak COP12 Ankara'yı sadece politik kararların alındığı bir süreçler silsilesi olarak değil, 'kıyamet günü olduğunu bilsen dahi elindeki fidanı dik ' şiarı ile yoğrulan bir medeniyetin çocuklarının bu alandaki nüvelerinin uluslararası platformdaki yansımaları olarak görüyoruz. Bunun için biz gençler olarak siz büyüklerimizden 23 Ekim 2015 tarihinde yayımladığımız Gençlik Deklerasyonu'nun ilk maddesinde belirttiğimiz gibi 'Bu ağır yükü yüklenmeyi' talep ediyoruz. Artık refah değil sıkıntı ve sömürü meydana getiren sistemleri değiştirmeye mecburuz. Bu yolda gençlere enerji ve  aksiyon yüklü aktörler olarak büyük roller düşmektedir. Bundan dolayı biz gençler sadece elimizi değil tüm vücudumuzu taşın altına koyabileceğimizi talep ediyor bu noktada sizden heyecanımıza samimiyetle cevap vermenizi rica ediyoruz. Unutmayınız ki; Siz her ne kadar vizyonlarınızda bize geniş yer verirseniz bizlerin misyonu ve yapacağımız işler, size ve bu güzel ülkeye o kadar layık olur.” dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar