Balkonda Değişik Bitki Yetiştirmeye Ne Dersiniz?

Evin olduğu yer trafiğin pek olmadığı korunaklı bir alansa, balkonda biber, süs kabağı, salatalık, domates ve patlıcan yetiştirilebilir. Eğer günlük bakabilirseniz biber ve domates hobi bahçeniz için idealdir. Sıcak ve güneşli yerlerde bu sebzeler çok iyi yetişirler. Kendi biber ve domatesini yetiştiren nineler, teyzeler hala varlar.

Bulunduğunuz yer hava kirliliğinin fazla, trafik akışının yoğun olduğu bir yerde, “kendim yetiştirdim, diyerek oradaki sebzeleri yemek, sıhhatli olmayabilir.

Farklı Şeyler Yetiştirelim mi?
 Maydanoz, soğan, kekik, nane ise domates ve bibere nazaran daha kolay yetiştirilir. Hatta balkonunda buğday yetiştirenler bile var. Fakat bu buğdayın bir özeliği olduğunu da unutmayalım; genetiği değiştirilmemiş ve diğer türlerle henüz karışmamış evladiyelik buğday olmasıdır. Bazen ismi “Atalık Buğday” ya da “Kara Anadolu Buğdayı” olarak adlandırılır.


Karadenizlilerin çok özel bir bitkisi vardır; karalahana… Özellikle Rize eşrafından biri; ister İstanbul, ister Ankara İzmir’de olsun balkonunda ya da bahçesinde temsili olsa da karalahana yetiştirir. Haftada bir karalahana pişen haneleri bilirim.


Yorum Gönder

0 Yorumlar