Genel Müdürlüğümüz Himayesinde Gençlik Buluşması Yapıldı

Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Platformunun, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü himayelerinde düzenlediği “Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Buluşması” adlı program, Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Platformu kurucu STK’ları temsilcileri yanında 70 kadarı üniversite öğrencisi olmak üzere 210 gencin katılımı ile 20 Aralık 2016 Salı günü Ankara Latanya Otel’de gerçekleşti.

“Toprağa Bağlı Geleceğimiz” temasının işlendiği program, katılımcıların kayıt edilip hediyelerinin takdim edilmesinin ardından, açılış konuşmaları ile başladı.

Platformun Genel Sekreterliği adına Emre AYDIN, Öz Orman İş Sendikası Başkanı Settar ASLAN ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Sayın Hanifi AVCI açılış konuşmalarını yaptılar.

Daha Yeşil Bir Dünya İçin Gençlik Platformu Genel Sekreterliği adına konuşan Emre AYDIN; “Çölleşmeyle Mücadele 12. Taraflar Konferansı esnasında yakaladığımız sinerjiyle bu platformu kurduk. Platform çalışmalarına Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi, Genç Memur Sen, Öz Orman İş Sendikası, Yeşil Türkiye Ormancılar Derneği, Bilge Nesil Gençlik Bilişim Sanat Turizm Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Türkiye Toprak Bilimi Derneği temsilcileri yanında uzman ve yeni katılan STK’larla devam etmektedir.” dedi.

Öz Orman İş Sendikası Başkanı Settar ASLAN açılış konuşmasında; “Platform gençlerden meydana geliyorsa biz sendika olarak gençlerimizi daha aktif çalışmalar yapabilmesi için harekete geçmek zorundayız.” dedi. Konuşmalarında platformun logosunu çok beğendiğini, iyi ve yeşil düşüncenin temsil edilmesinin öneminden bahsederek konuşmalarını sonlandırdı.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Sayın Hanifi AVCI açılış konuşmasında Gençler hakkında çalışmalar ve eğitimler yapmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Çölleşmeyle Mücadele 12. Taraflar Konferansında başlayan bu enerjinin diğer Rio sözleşmelerine de akretide olarak devamını bekliyorum. Önümüzdeki Çölleşmeyle Mücadele Taraflar Konferansı yanında Türkiye'nin ev sahibi olmayı planladığı konferanslarda da ” dedi.

Genel Müdürümüz Sayın Hanifi AVCI konuşmasında, ülkemizde genç bir uzman kadrosuna her zaman ihtiyaç olduğunun altını çizmiş ve genç nüfustan oluşan katılımcıları Genel Müdürlüğümüzün çalışma alanlarıyla ilgili bilgilendirerek her zaman için yeniliklere açık olduğunu, genç nüfusun ulusal ve uluslararası süreçlere katılımına büyük önem verildiğini vurgulamıştır.

Açılış konuşmalarının ardından, Prof.Dr.Tuncay NEYİŞÇİ iklim değişikliği konusunda İklim Değişiyor; Tehditler ve Fırsatlar sunumuyla ve Prof.Dr.Orhan DOĞAN ise çölleşmeyle mücadele konusunda Çölleşmeyle Mücadelede Gençler ve Ufkumuz konusundaki sunumuyla gençleri bilgilendirdi.

Program bitiminde hatıra fotoğrafı çekimi ve katılımcı belgelerinin takdiminin ardından katılımcılara öğle yemeği ikram edilerek program sona erdi.



Yorum Gönder

0 Yorumlar