Boyar, Itri Ve Tıbbi Bitkilerin Yetiştirilmesi Ve Kıymetlendirilmesi Eğitimi Tamamlandı.

Doğaya dönüş ya da doğadan öğrenme gün geçtikçe fark edilir oldu. Diğer yandan bitkisel üretimin önemi gün geçtikçe artıyor. Yeşil Orman ekibi olarak biz de tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda bir çalışma hazırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Genç Lokman Hekimlerin Şifa Kapısı projesini yürütüyoruz.

“Güdül’de yetişebilecek Boyar, Itri ve Tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi ve kıymetlendirilmesi eğitimi verildi.”

Eğitimin kapanış seremonisinde konuşma yapan Doçent Doktor Sabri Erbaş; "Böylesine çok ilgili ve kalabalık bir kitleye eğitim vermenin huzur içindeyim. Eğitimimiz Sadece burada bitmedi bundan sonra da size Danışmanlık verilecek. Önümüzdeki günlerde ekim dikim işleri başlayacak ve doğada bitkiler çıkacak. Tıbbi ve aromatik bitkileri kıymetlendirmenizi bekliyoruz. Bununla ilgili bol fotoğraflar göndereceksiniz umarım. Eğitimin koordinatörlüğünü yürüten Cemile Çetin'e teşekkür ederim." dedi.

Sakin Şehir kavramı ile küçük ve sakince bir yeri bir destinasyon haline getirmek, oradan da yöresel turizmi geliştirmek diye bir hedef gelişmiş. Biz de ürettiğimiz ve üretilen ürünleri Güdül'ün sakin şehir unvanını kullanarak kıymetlendirmek istiyoruz. Projemize yön veren herkese teşekkür ederiz.

İlk eğitim 300 kişinin katıldığı ve bir ay süren bir eğitim oluyor. Doc. Dr. Sabri Erbaş tarafından verildi. Bu ilk eğitim ile Boyar, Itri ve Tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi ve kıymetlendirilmesini öğrendik. Özellikle Güdül çevresinde yetiştirilebilecek ve piyasaya sahip 21 bitkiyi ele aldık. Adaçayı, Kekik, Lavanta, Fesleğen, Nane, Oğulotu, Altınotu, Aynısefa, Kuşburnu, Rezene, Anason, Kimyon, Kişniş, Kökboya, Safran, Aspir, Çemen, Ekinezya, Çörekotu, Sarı Kantaron, Mavi Civitotu gibi Güdül’e özgü belirlenen 21 bitkinin yetiştirilmesi ve kıymetlendirilmesi öğrenilmesi sağlandı.

Güdül'de Yetiştirilebilecek 21 Bitki 300 kişi ile öğrenildi.

Bu eğitimin kitapçığını da ayrıca yayımlayacağız. Bu eğitime katılan 300 kişinin her birine teşekkür ederiz. Yeni nesil tarımcılar, permakültür uygulayıcıları ve yöresel üreticiler yanında bitkiler dünyasını merak eden bu katılımcılardan biz de yeni projelere ilhamlar edindik. Bu eğitimde Güdül Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Yalçın bize çok destek verdiler.

Başkan Yalçın Konuşmasında “Keza eğitimden sonra ister Beypazarı yolu ile paralel İlhan çayı yada İstanbul Otobanından bu tarafa Kirmir Çayı etrafında ya da bakir arazilerimizde tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirmenizi isteriz. Hatta Sorgun Yayla ve Göledi civarındaki kantaron otundan faydalanabilirsiniz.” dedi. Çeşitli girişimlerinden bahsederek “Belediye olarak bizim elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.” diyerek devam etti.

“Güdül Belediye Başkanından tam destek var.”

Bu proje bir girişimdir. Ankara’da Bakanlığın tesisleri ve alt yapısı var, bu konuda çeşitli araştırmalar var ve bu konuda çeşitli firmalar var. Fakat biz de bir taraftan tutunmak istiyoruz. Elbette var olan girişimlerden farklı yönlerimizi ön planda da tutacağız. Güdül Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Yalçın ve Gençlik ve Spor Bakanlığı GPDP ekibine çok teşekkür ederiz. 

Genç Lokman Hekimler olarak web sayfamızdan ve sosyal medya kanalarından takip edip bize destek olabilir ve ücretsiz etkinliklerimize dâhil olabilirsiniz.



Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. Emeği geçen herkese çok tesekkurederiz...çok güzel bir egitimdi...devamını farklı konularda bekliyoruz insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :) Takipta kalmaya devam ederek yeni eğitimlerden haberdar olabilirsiniz

      Sil
  2. Emeği geçen herkese teşekkür ederim harika bilgiler verdiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılımınız bizi memnun etti hocam teşekkür ederiz :)

      Sil
  3. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.Dolu dolu bir eğitim süreci oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Evet eğitimlerimiz yeni dönemde devam edecek hocam, Sosyal medya kanallarımızı ve sitemizi takip ederseniz, yeni eğitim planlamalarımızı da paylaşıyoruz.

      Sil
  4. Bize zaman ayırıp güzel bilgiler verdiğiniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun hocam, Eğitimler devam edecektir. Sitemizdeki yazıları takip edebilirsiniz :) Burada paylaşıyor olacağız.

      Sil
  5. Çok faydalı bilgiler öğrendiğim harika bir eğitimdi, dersler büyük bir disiplinle aksamadan tam vaktinde başladı. Tüm sorulanlara cevap verildi. Emeğinize sağlık , teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takipta kalmaya devam ederek yeni eğitimlerden haberdar olabilirsiniz. Çok teşekkür ederiz hocam :)

      Sil
  6. Egitim cok guzeldi. Hic sıkılmadan aldigim en guzel egitimdi diyebilirim. egitmenlere,gelen konuklara ve emegi gecen her bir bireye cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :) Takipta kalmaya devam ederek yeni eğitimlerden haberdar olabilirsiniz

      Sil
  7. Faydalı bir eğitimdi. Bitkilerin dilinden en doğru şekilde anlamanın yollarını bulduk. Sorular ve cevaplarla merak edilenler cevaplandı. Emeği geçen herkese teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılımınız bizi memnun etti hocam teşekkür ederiz :) :)

      Sil
  8. Eğitim çok kaliteliydi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orman Okulu ve Besler Şifa adına Teşekkürler. Evet eğitimlerimiz yeni dönemde devam edecek hocam, Sosyal medya kanallarımızı ve sitemizi takip ederseniz, yeni eğitim planlamalarımızı da paylaşıyoruz.

      Sil
  9. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  10. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bu zamanda çok güzel içerikli bir eğitim di Hocalarımız bilgilerini cömertce aktardılar sağolsunlar 💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de Yeşil Orman Anaokulu ve Besler Şifa Atölyesi olarak teşekkür ederiz hocam. Eğitimler devam edecektir. Sitemizdeki yazıları takip edebilirsiniz :) Burada paylaşıyor olacağız.

      Sil
  11. doğala ve doğaya dönüş için attığım adımda çok kıymetli bilgiler edindiğim ve bu sayede epey yol katettiğim bir eğitim oldu. emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.projelerinizin devamını takipte olacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.beslersifa.com'da eğitim notlarını zaman zaman paylaşmaya devam edeceğiz hocam. Teşekkür ederiz :) Takipta kalmaya devam ederek yeni eğitimlerden haberdar olabilirsiniz

      Sil
  12. Herkese selamlar olsun ..
    Bu eğitim için emeği geçen herkesten Allah ebediyen razı olsun. .sayenizde bilgi dağarcığımıza çok güzel ve faydalı bilgiler ekledik .. yüreği güzel dostlarla tanıştık. . Bu hayat yolunda tekrar yollarımızın kesişmesi duasıyla. .. herkese tavsiye ederim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz efendim. İNŞALLAH eğitimlerimiz yeni dönemde devam edecek hocam, Sosyal medya kanallarımızı ve sitemizi takip ederseniz, yeni eğitim planlamalarımızı da paylaşıyoruz

      Yeşil Orman Okulu | www.yesilormanokulu.com

      tw: twitter.com/yesilormanokulu
      mail: yesilormanokullari@gmail.com
      Fb: facebook.com/YesilOrmanOkulu
      ig: instagram.com/yesilormanokulu/
      L: linkedin.com/company/yesilormanokulu/

      Sil

Yorumunuz İçin Teşekkürler..