Plastik Arıtma Tesisleri


Dünya üzerinde gelgit ve rüzgarlar ile okyanuslarda 5 büyük plastik dağı oluştuğu tespit edilmiş ve bunların en büyüğünün yüz ölçümü yaklaşık Türkiye kadar..

Bilim insanları insan dışkısında bile mikroplastik tespit etmiş, nasıl girdiği ise belli değil. Sağlık açısından ne getirdiği ise muamma. 

Plastik düşmanımız değil tabi ki, çünkü yaşamımızın her yerinde var ve hayatımızı kolaylaştıran, kolay üretilebilen ucuz bir madde. Geri dönüşümü arttırdığımız oranda insanlığa hizmet etmeye devam edecek. 

450 yılda doğada yok olacağı tahmin edilen plastiğin daha hızlı yok olması için çeşitli enzimler ve bakteriler üzerine çalışmalar ise devam ediyor. Belki de gelecekte plastiklerin yok olması için plastik yiyen bakterilerin yada plastikleri çok daha hızlı eriten havuzlar arıtma tesislerine eklenebilir. Belki de sadece plastik bertarafı için ayrı tesisler inşa edilebilir.

Bu süre içinde organik, doğada daha kolay bozunabilen ve plastiğin yerini almaya başlayan malzemeler ise hızlıca yayılmaya devam ediyor. 




Yorum Gönder

0 Yorumlar