Kamusal Hayvan Hakları Rehberi Hazırlanıyor

Yeşil Orman Okulu olarak bir projenin daha başlanması heyecanı içindeyiz. 

Son yıllarda özellikle sokak hayvanlarına eziyet gibi konuların artması sonucu Temmuz 2020 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde “Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri” ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde “Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisleri” faaliyete geçti. 

Yaban hayvanlarının ve yaşam alanlarının korunması, sokak hayvanlarının barınma, besin ihtiyacının tedarik edilmesi, rehabilitasyon hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve yaban hayatı konusunda toplumda, kurumlarda ve uzmanlaşmada bilinirlik düzeyinin geliştirilmesini gerekmektedir. 

Yeşil Orman Okulu uzmanı Mustafa Çetin konuşmasında; “Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma kolluk kuvvetlerinin bilgi düzeyinin geliştirilmesi, mevzuatların uygulamada pratiğe dönüşmesi için belli periyotlarda eğitimlerin düzenlenmesi, başvuru rehberinin hazırlanması ve bu birimlerin toplum tarafından bilinmesi için bu proje hazırlanmıştır. Özellikle Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneğimizin üyelerinin ve gönüllülerinin çoğunlukta olduğu Şanlıurfa, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adana, Mersin, Gaziantep gibi iller ile projeyle hazırlanan rehber kitap yaygınlaştırılacaktır. Böylece dernek üyelerimiz ile proje bölgesindeki kolluk kuvvetlerine iletilecektir. Böylece hem derneğimiz üyeleri ve proje hedef kitlesiyle basılan yayın yaygınlaştırılacaktır.”

“Rehberde hayvanlarla iligili bilgiler, hayvan haklarının çerçevesi ve Beslenmesi yasak olan hayvanlar ile Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ile İlgili Kurumlar ve Birimleri ele almak istiyoruz.” Dedi.

Proje Yeşil Orman Okulu uzmanlarıyla AB Sivil Düşün programı destekleriyle yürütülüyor.



Yorum Gönder

0 Yorumlar