Yeşil Orman Okulu Ekim 2021 Bülteni

Yeşil Orman Okulu olarak eğitimlerimiz devam ediyor. Yine yeni projeler hazırlanırken devam eden projelerimizde sona yaklaşıyoruz.

Hayvanları daha iyi tanımak ve hayvan haklarını korumak için projemiz devam ediyor. Koruma Birimleri İçin Hayvan Hakları Rehberi yayımlayacağız, projemiz devam ediyor. Lansman Toplantısını önümüzdeki günlerde yapacağız. Lütfen aşağıdaki takvime bakınız.

Genç Lokman Hekimler Projesinde üçüncü ve son sezona girdik. Bu kapsamda ilk eğitimi yaptık. Eğitimlere kayıt devam ediyor. Besler Şifa Atölyesinde canlı performanslarımız başladı. Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki takvime bakınız.

Anaokulu Bahçe Peyzajını İzleme (ABİZ) projemiz devam ediyor. Bu konuda ankete hala katılmadıysanız desteğinizi istirham ediyoruz. Anket için aşağıdaki makaleye bakınız.

 

Yeşil Orman Okulu Takvimi

4 Ekim
Birinci Ulusal Su Şurası Zirvesi


4 Ekim

Dünya Hayvan Hakları Günü

Yeşil Orman Okulu- Hayvan Hakları Rehberi Lansmanı

Daha Fazla BilgiTıklayınız

 

8 Ekim

Aromaterapi Ve Fitoterapi Atölyeleri-3

Prof. Dr. Selami Selvi

Daha Fazla BilgiTıklayınız

 

11-15 Ekim
BM Biyoçeşitlilik Konferansı (COP15)

Zirveyi takip ve rapor yayımlanması

 

13-15 Ekim

İklim Değişikliği Sürecinde Orman Yangınları Çalıştayı

Yeşil Orman Okulu Çalıştay sonuçlarının sunulması

Çalıştay Raporu; Tıklayınız

 

31 Ekim – 12 Kasım

26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) – Glasgow

Zirveyi takip ve rapor yayımlanması

 

Ayın Makalesi

Anaokulu bahçelerini geliştirirsek orman anaokulu uygulamalarını daha da geliştiririz. Her anaokulunda yani okul öncesi eğitim kurumlarında bahçelerin daha nitelikli olmasını sağlamalıyız. Hem eğitmenler ve hem veliler anaokulunda bahçesinde faaliyetlerini teşvik etmeliyiz.

 Daha nitelikli anaokulu bahçeleri için 2 ayrı projeyi uygulamaya soktuk. Hem Anaokulu Bahçe Peyzaj Rehberi ve hem ABİZ Projesi ile daha nitelikli anaokulları hepimizin görevidir. 

Makale devamı; Tıklayınız



Yorum Gönder

0 Yorumlar