8 Adımda Google Dostu Makale Yazma Rehberi



Sizler için pek bilinmeyen Google başta olmak Yandex, Bing, Yahoo gibi arama motorlarında da olumlu sonuçlar alınmış 8 adımı paylaşacağım. Bu metodlar uzun yıllar denenmiş ve çok faydası görülmüş yöntemlerden adeta süzülüp damıtılarak özüt şeklinde size sunulmuştur. Özellikle Görsel Seo pek bilinmedik bir konudur, dikkat ederseniz çok faydasını görürsünüz. 

1- İçerikler Göz Yormamalı

Hazırladığınız içerik öncelikle kolay okunabilir büyüklükte olmalı. Bazı yerler büyük bazı yerler minicik olmamalı yani font ve büyüklük değişmemeli. Paragraf başı varsa hepsinde olmalı yada hiç birinde olmamalı. 


2- Önemli Yerleri Belirleyin

Dikkat çekilecek yerler italik yada kalın (Bold) yapılmasını öneririm.  Yazıda bazı alanları kalın yapmayı da yazının özetini ilk bakışta göz atan birisini sitede en az 5-10 saniye tutacak şekilde dizmelisiniz. 

Okuyucunun gözünü yormamak için yazınızın olabilecek yerlerinden paragraflara ayırmalısınız. 


2- Yazılarınızda Mutlaka Görsel Olmalı

• Görsel SEO denen bir konu var, yani Google'da sadece yazdıklarınız ile bulunmuyorsunuz. Bazıları arama yapıyor ve görsellerden resimlere bakıyor ve sitenize geliyor. Bu sebeple seçtiğiniz görsel önemli.




3- Resimlerinize Yazı Ekleyebilirsiniz

• Görseller orijinal olmalı. Eğer farklı bir yerden görsel aldıysanız bunu paint gibi yada resim açma programınızdan resminizin boyutunu değiştirin, üstüne yazınızla alakalı olduğunu gösteren yazı ismini ekleyin.  (Görselin üzerine 8 Adımda Google Dostu Makale Yazma Rehberi yazmak gibi) Mesela bu şekilde orijinalleştirebilirsiniz. Resimde yazının ismi yazarsa daha ilgi çeker.


4- Görseliniz Kaliteli Olmalı

Minicik bulanık görsel olmamalı. Küçük görseller kullanmayın bu sebeple.


5- Görselinizin İsmiyle Yazı İsmi Uyumlu Olsun

Görselin ismini mutlaka yazı başlığı veya içerikle ilgili değiştirin. Yani görsel ismi img24xkf-a2j şeklinde kalmasın. İsmini güzelce  8 Adımda Google Dostu Makale Yazma Rehberi şeklinde değiştirin.




6- Yazınız ile Görseliniz Uyumlu Olmalı

Yazılarınıza mutlaka ama mutlaka görsel ekleyin demiştim ancak bu çok göz yorucu şekilde olmamalı. 2 satır yazı, 1 görsel,  yine 2 satır yazı 1 görsel şeklinde olmasın. 1 tane yazının ilk paragrafından sonra olsun veya yazının ortasında olsun. 

Eğer dizi halinde aynı konuda çok fazla fotoğraf varsa onları yazının en sonuna koyun. Mesela İklim Değişikliği (?) hakkında konuyu yazdınız, sonra hepsini sırayla yazının sonunda paylaşabilirsiniz. Ama konu ile ilgili 1 tane ortada koymakta fayda var. 


7- Sitenizden Uzaklaştırmayın

Yazınızda bir sürü farklı siteye link vermeyin. Önemli olan okuyucuyu kendi sitenizde tutmaktır. Farklı adreslere link verecekseniz dofollow yerine nofollow olsun. Yada teknik terim yerine daha basit söyleyeyim link olarak değil yazı olarak gösterin. İsteyen kişi o adresi kendisi girsin. Yada illa verecekseniz farklı sekmede açacak yine sizin sitede kalacak şekilde link verin. 

Örneğin şu şekilde; ( https://www.yesilormanokulu.com/2013/09/agac-alti-su-torbalari.html )


8- Önceki Yazılara Atıf Yapın

Daha önce sitenizdeki yazdıklarınıza atıflar yaparak okuyucuyu yönlendirebilirsiniz. 7.madde de dediğim gibi farklı adreslere yönlendirmek yerine okuyucuyu kendi sitenizde tutun.

Google Dostu Yazının püf noktası sitenize gelen kişiyi en az 5 saniye sitede tutabilmektir. Tabi ne kadar durursa o kadar iyi olduğunu söylemekte fayda var. Yazıda olduğu kadar site içerisinde de dolaşması önem arz ediyor.

Bundan sonraki blogger tavsiyelerimi şu adresten okuyabilirsiniz. Sağlam bir blogger olmak için Takipte kalmaya devam edin :)

Yorum Gönder

0 Yorumlar