Yeni Kitap; Açık Hava Öğrenme Modeli Olarak Orman Anaokulları; Ormanda Uygulamaya Yönelik Adımlar

Yeşil Orman Okulu kurucularından ve orman okulunda yeni kavramları ve kuramları ortaya koyan Mustafa Çetin yeni kitabı Nobel Yayınlarından çıktı. Başucu kitabı olarak orman okulu eğitmenleri ve uygulayıcılarına yönelik oldukça özet başlıklar ve bilgiler içeriyor.

Bu kitap; çalışma doğa ve orman pedagojisini geliştirmek amacıyla orman okulu liderleri için hazırlanmıştır. Sürdürülebilirlik ödevleri (SKA) ve çocukların çevre hakkını gözeterek çocukların beş duyusunu harekete geçiren Orman Anaokulu çalışmaları için ormanda uygulamaya yönelik adımlar içermektedir.

Başucu kitabı olarak okul bahçesinden ormana giden yolda önemli adımlar sunmaktadır.  Tüm detaylara inmeden orman okulu modeli kuramlarının ve kavramlarının çerçevesini çizmektedir. Orman Okulu eğitimi alacaklar için ders kitabı olarak kullanılabilir.

Uzun yıllar ormanın faydaları ve etkileri üzerine akademik çalışmalar yapan, orman okulu eğitimlerini tamamlayarak Yeşil Orman Okulu’nda uygulamalar yapan yazar bu kitapta özellikle çocukların çevre hakkı ve okul ekosisteminin önemli bir parçası olan okul bahçelerinin orman okulu eğitimlerinde kullanılmasına yönelik pratikler sunmayı amaçlamaktadır.

 Kitabı temin etmek için;

İdefix
DR
Nobel Yayınları








Yorum Gönder

0 Yorumlar