Çöllerde Yeni biR Ağaçlandırma Türü ve Sistemi Gelişiyor.

Dünyanın en kurak bölgelerinde iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için var gücü ile çalışmalar yapılmaktadır. Zor şartlar altında, susuz arazilerde ve insan emekleri ile çölleşmeye maruz arazilerde Jatropha ağacı dikimi uygun olduğu bildiriliyor. Çalışmaya göre; bu ağacın dikimi karbondioksitin atmosferik seviyelerini azaltmaya yardımcı olabilir. 

Alman bilim adamlarından oluşan bir ekip Mısır, Hindistan ve Madagaskar tarlalarında bilgisayar model ve verileri kullanarak,  hesapladılar ve atmosferde karbondioksitin seviyesinin düştüğünü belirlediler. Buna göre; yıllık hektar başına 17-25 ton karbondioksit yakaladığı belirlendi.

Jatropha; bir yakıt olarak kullanılabilir. Jatropha özellikle  "karbon tarım" için de uygundur. ÇALIŞMAYI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ayrıca, araştırmacılar, ağaç plantasyonları yetiştirilmesi için uygun ancak " marjinal ve kullanılmayan" arazilerde yetiştirilebilineceğini söylemektedirler. Kazık kök sisteminde olan bu tür biyo yakıt olarak kullanılabilmesi ile ünlüdür. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar