SINDIRGININ 100.YILI Vizyonumuz

Doğal güzellikleri ve yeraltı kaynaklarıyla Batı Anadolu'nun meşhur güzide ilçesi Sındırgı, Balıkesir iline bağlı olup, il merkezine 60 km olup İzmir'e,  Akhisar'a, Simav'a yakınlığı ile bilinmektedir.

Sındırgı’da Sanat Çalışmaları ve Sergileri ile bilinen Avea Yönetici Uzman Yardımcısı Muhammet ÇETİN 29 Mart yerel seçimler öncesi temennilerini anlattı;

Sındırgının Kurtuluşunun 100.Yılında Şehrimizin vizyonundan biraz bahsedelim.

Sındırgının 100. Yılında İlçemiz Nasıl Olacak?
 Sındırgı’nın Doğal güzelliklerinden 3 noktada Doğa Kamp Alanları belirlendi. Termal Turizmde bölgesinin lideri olan Sındırgı, 8 tane Termal otel ile turizmde büyük mesafeler kat ediyor. Çaygören Gölü alternatif turizmde katkısı çok olduğu ifade ediliyor.



İlçe merkezine getirilen Sındırgılıların deyişiyle ‘Sıcak su’ 3000 konutu ısıtmanın yanında, kurulan 200 adet Sera ile Organik Tarımda İzmir ve İstanbul’u besliyor. Sındırgı’nın köylerinde Salma ineklerinden yapılan “Bakır Yoğurdu Pazarına” geçen hafta İstanbul’dan Sanatçılar geldi. Sanatçı grubu Kertil Kolonyası ve Yağcıbedir Halılarından da satın alıp ilçemizden ayrıldı.
 
Yıllarca Yağcıbedir halısı ile meşhur ilçenin Yörük halıları tüm uluslararası pazarlarda tanıtılmakta ve alınmaktadır. Festival tanıtıma çok katkı yaptığını Sındırgılı Halıcılar dile getirmektedir. Bunun yanında “Sındırgı’da Yağlı Güreşler ve Geçmişi” tüm yönleriyle güreşler öncesi panelde tartışıldı.

Sındırgı Kent Konseyi delegeler arasında yer alan 14 ilçe yönetim temsilcisi, 10 okul temsilcisi, 9 Öğrenci temsilcisi, 10 STK temsilcisi, 63 köy temsilcisi ve 25 gönüllü temsilci ile 3 ayda bir toplanıp önemli kararlar alarak ilçenin gelişimine katkı sağlıyor.

 Kubvayı Milliye Parkı Sındırgı girişinde göz dolduruyor. Sanayi etrafı ağaçlandırıldı. Sındırgı dereleri ve çınarları bakım ve onarımın ardından, dereler ağaçlandırıldı.

Sındırgılı olup İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Bursa gibi büyük kentlerde uzun yıllar çalışıp emekli olan hemşeriler Sındırgıya yerleşiyor ve Sındırgı Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür Sanat Festivaline katılıyor. Bu sene Festivalde 25 Yağcıbedir halı, 16 Sanat, 14 Köy Kültür standı kurulduğu Belediye Başkanınca ifade edildi.


Sındırgı ilçemiz 1913 yılında ilçe olmuştu. Bu sene ilçe oluşunun 100. Yılını geçirdik. Ben gönlümden geçirdiklerimi biraz yazdım. Sındırgının 100. yılı kutlu olsun.

Sındırgının İlçe Oluşunun 100. Yılından
Sındırgının Kurtuluşunun 100.Yılına
Gelecek Ufkumuz:
 3 Eylül 1922’de işgalcilerden kurtulan Sındırgı bu günü resmi kurtuluş günü kabul edip, her yıl coşku ile kutlamaktadır. Sındırgı’nın Gelecek Ufku için yeni bir tarih Sındırgı’nın kurtuluşunun 100. yılına 8 sene var. İnşaallah Sındırgılı siyasetçiler için bir nebze fikir olur diye memleketimizin güzelliği için…


Yeşil Orman Okulu Olarak Notumuz;
 Muhammet ÇETİN’i gönülden destekliyoruz. Sındırgı ve Çevresi için fikirlerini www.yesilormanokulu.com” olarak 2022 yılı Sındırgı'nın kurtuluşunun 100 yılı ufkumuz (vizyonumuz) anlamında yayınlayacağımızı bildiriyoruz. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.


Kısaca Muhammet ÇETİN Kimdir?
 Sındırgı’da Karikatür, Hat, Kaligrafi Sanat Çalışmaları ve Sergileri ile bilinir. Kendisi henüz Avea Yönetici Uzman Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Yılların siyasetçisi H.Hüseyin Çetin’in oğlu olarak uzun yıllar boyunca siyasetin içinde yetişmiştir. Kendisi Sındırgılılar için  ufku geniş ve derin, yerel yönetim adayları temennisiyle bu yazıyı kaleme almıştır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar