GENÇ LOKMAN HEKİMLER PROJESİ BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Yeşil Orman Okulu Tarafından yürütülen “Genç Lokman Hekimlerin Şifa Kapısı Projesi” başladı. Projenin ilk eğitimi olan Boyar Itri ve Tıbbi Bitkiler Yetiştirilmesi ve Kıymetlendirilmesi (BITKI) Eğitimleri 300 kişinin katılımıyla başladı.

Açılış toplantısı proje sunumu ile başladı proje sunumunda konuşma yapan Sayın Çetin projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiğini ve bir dizi eğitim ve atölye çalışmalarından olduğunu ifade etti. Eğitimi profesyonel bir eğitim firması ile beraber yaptıklarını ve her eğitimde sürpriz konukların olacağı müjdesini verdi. Eğitimin önemine ve zamanlamasına dikkat çekti.

Proje sunumundan sonra Doc. Dr. Sabri Erbaş eğitim programını takdim etti. Buna göre 10 ayrı derste 25 saat dolu dolu pratik bilgiler ve uygulama odaklı bir eğitim olacağını ifade etti.

Güdül belediye başkanı Sayın Muzaffer Yalçın da açılış konuşmasında böyle güzel çalışmaların Sakin şehir Güdül ve çevresi için güzel olacağını ifade etti.




Eğitimin açılış konuşmasında boyar Itri ve tıbbi bitkiler yetiştirilmesi ve kıymetlendirmesi eğitimini eğitimcisi olan Doçent Doktor Sabri Erbaş; "Uzun yıllardır tecrübelerini böylesine geniş bir kitleye 100 kişiye ulaştırmanın heyecanı içerisinde olduğunu ifade etti. Eğitimin görünümünde 25 saat olmasına rağmen proje boyunca yani 10 ay danışmanlık vereceğini ifade etti. Özellikle İç Anadolu'nun zorluk kurak şartlarında tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirilmesi ve kıymetlendirmesi için çaba göstereceğiz. Projemize desteklerinden dolayı Güdül belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

 Protokol Açılış Konuşmasında Güdül Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Yalçın; “Hizmete geldiğimiz günden beri Sürdürülebilir üretime ve yöresel destinasyonlara önem verdik. İlk önce kendi sakinlerimiz sonra da misafirlerimiz için çeşitli hizmetler ürettik. İçimizdeki 5 merkezi mahalle ve 26 kırsal mahalle için çeşitli alt yapı hizmetleri ürettik. Özellikle pandemi den dolayı yeni döneme hazırlık çalışmalarımız devam ediyor ve durmaksızın çalışıyoruz.” dedi.

 Güdül’ün doğal güzelliklerinden bahsederek;  “Gençlerimiz ve yeni nesil Çiftçiler için çeşitli faaliyetler yapmak zorundayız. Bu faaliyetlerden birisi de bu tıbbi ve aromatik bitkiler eğitimidir. Geçen senelerde yapmış olduğumuz lavanta demonstrasyonu ile bir girişim yaptık. Bu eğitimden sonra bunu daha çok geliştirmek zorundayız.” dedi.

 “Güdül’ün bu güzelim topraklarını ihya etmek ve üretime kazandırmak zorundayız.” diyerek pazartesi pazarına tüm herkesi davet etti. Konuşmasına “Keza eğitimden sonra ister Beypazarı yolu ile paralel İlhan çayı yada İstanbul Otobanından bu tarafa Kirmir Çayı etrafında ya da bakir arazilerimizde tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirmenizi isteriz. Hatta Sorgun Yayla ve Göledi civarındaki kantaron otundan faydalanabilirsiniz. Belediye olarak bizim elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.” diyerek devam etti.

 “Bu projeyi Gençlik Projeleri Destek Programı- 2020 itibarıyla destekleyen Sayın Gençlik Ve Spor Bakanımız a ve değerli proje koordinatörlüğüne teşekkürlerimi arz ediyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.



 Eğitime 300 kişi kaydolurken eğitimler Doç. Dr. Sabri Erbaş tarafından bir eğitim ekibi tarafından veriliyor. Eğitimlerde sürpriz konuklarda yer alacak. Toplamda 10 ayrı oturumla 25 saat olacak. Eğitim sonunda Güdül’e özgü belirlenen 21 bitkinin yetiştirilmesi ve kıymetlendirilmesi öğrenilmesi beklenmektedir. Proje ekibi çalışmalara devam etmektedir.

Başvuru ve detaylı eğitim bilgisi: https://www.yesilormanokulu.com/p/genc-lokman-hekimler.html

Boyar Itri ve Tıbbi Bitkiler Yetiştirilmesi ve Kıymetlendirilmesi (BITKI) Eğitimleri Kayıtları; https://www.youtube.com/channel/UCscmNqd88YmAfb3TEIOhHuw

Proje görünürlük hastagleri; #YeşilOrmanOkulu #BeslerŞifa#doğa #orman #GençLokmanHekimler #permakültür #TAB #ODOÜ #çemder #şifa #Gençlerİçin #HayataKatıl #GençlikProjeleriDestekProgramı #Ankara

proje Twitter sayfası;  https://twitter.com/GencLokmanHekim

Yeşil Orman Okulu İletişim Bilgisi;

w: https://www.yesilormanokulu.com

t: twitter.com/yesilormanokulu

e: yesilormanokullari@gmail.com

f: https://www.facebook.com/YesilOrmanOkulu

İns: instagram.com/yesilormanokulu/



Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Çok bilgi sahibi oldum bu eğitimde çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler çok güzeldi bizlere çok şey kattı emeği geçen herkese teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Harika bir eğitim oldu emekleriniz için çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Biz kaçırdık tekrar olacak mı? Ya da haziran ayındaki sabun.krem eğitimine nasıl katılabiliriz?

    YanıtlaSil

Yorumunuz İçin Teşekkürler..