Hayvan Hakları Rehberi Yayımlandı

 Hayvan hakları konusunda yeşil orman okulu olarak gördüğümüz eksikliği tamamlıyoruz. Hakları bilincinin ve hayvanların yaşamı hakkında bilginin yetersiz oluşu ile İçişleri Bakanlığı nezirin de kurulan Doğa, çevre ve hayvanları koruma Jandarma timleri ve polisleri için hayvan hakları konusunda bir rehber hazırladık. Detaylı bilgi rehberimizde yer alacak. Yeşil Orman Okulu olarak 4. yayınımızla hizmetinizdeyiz.

Tüm yayınlarımıza buradan ulaşabilirsiniz;

Yayınlarımız ve Kütüphane

Hayvan Hakları Bilinci

Sürekli hayvanları koruma hakkındaki anlayış fobi oluşturabilir. Bu yüzden biz hayvan haklarının bilinirliğini arttırma yönü çalışmaları odaklanmalıyız. Biliyorsunuz hayvanlar işkenceler, tecavüzler, katledilmeler, şiddet görmeler ve köleleştirmeler gibi hak ihlallerine mâruz kalıyorlar. Fakat hayvanları daha iyi tanımamız ve hayvan hakları konusunda neler yapabileceğimizi bilmemiz daha da önemli olduğunu düşünüyoruz.

Hayvan hakları hayvanları tanımak ile başlar, ilkesi ile çıktığımız yolda hayvan hakları ile ilgili kurumsal ve bireysel olarak neler yapabileceğimize odaklandık.Hayvan Hakları konusunda, hayvan hakları ile ilgili uluslararası gündem ve hayvanlarla ilgili kısa bilgiler de içeren bu esere ücretsiz sahip olabilirsiniz. Bunun için web sayfamızdaki yayınlarımız linkine posta adresi bırakabilirsiniz.

Türkiye'de hazırlanan en kapsamlı hayvan hakları rehberi olma özelliği ile 64 sayfa olarak tamamı renkli baskı yapıldı.

 Hayvanlarımız konusunda kısa bilgiler ve özellikle yaban hayatı konusunda bol görsel ve haritalara yer verildi. Eğer hayvanları daha iyi tanırsak hayvan hakları konusunda daha duyarlı olabiliriz. 

Özellikle tarihimizden de hayvan haklarıyla ilgili örnekler verilebilir. Bu konuda Karıncaları kırma hikayesi, yük hayvanlarıyla ilgili kanunname gibi örnekler verilebilir. Daha fazlası için şu yazı okunabilir; https://www.zaferdergisi.com/makale/10632-dunyada-hayvan-haklarini-ilk-defa-osmanli-duzenledi.html


Hayvan hakları konusunda değinmemiz gereken diğer bir konuda Biyokaçakçılık konusudur. Bu konuda yapılan basın araştırmasını takdim ediyoruz. Rehberimizde biyokaçakçılık konusuna da değinmiştik.


Kitabın Künyesi

Yağcı, M, (2021) Koruma Birimleri İçin Hayvan Hakları Rehberi, Yeşil Orman Okulu Yayınları-4, Editör; Mustafa Çetin, 64 sayfa, Ankara.

Kitabın tasarım ve baskısını AB Sivil Düşün programı destekliyor.

Unutmayın; "Hayvan hakları hayvanları tanımakla başlar."





Yorum Gönder

0 Yorumlar